Traditionele papieren kassabonnen kunnen op weg naar buiten worden vervangen door kassabonnen die rechtstreeks naar de klant worden gemaild. In feite zijn digitale bonnen al de norm als het gaat om mobiele creditcardverwerking, waarbij een smartphone of ander mobiel apparaat nodig is om de transactie te verwerken. Hoewel een gemailde kassabon het verkoopproces kan stroomlijnen en een uitstekend groen alternatief kan zijn, staan sommige consumenten niet 100 procent achter deze ontwikkeling.

Er zijn tegenwoordig behoorlijk veel retailers waar je creditcards kunt gebruiken

Een groeiend aantal grote retailers – waaronder Sears, Kmart, Best Buy en Apple – bieden al een digitaal kassabon aan bij de kassa. Tom Aiello, divisie vice-president bij Sears Holdings Management Corp., vertelde aan CreditCards.com dat zijn bedrijf het elektronische bonnetje ziet als een slimme service voor leden van zijn Shop Your Way Rewards-programma. Bron: Spaarbuidel.nl/creditcard/

Zelfs als je de e-mail verliest, heb je altijd toegang tot je digitale kassabon”, legt hij uit, waarbij hij opmerkt dat klanten toegang hebben tot hun kassabonnen op het web en op hun mobiele telefoons en vanaf hun e-mailaccounts.

  • E-bonnen worden ook verondersteld om de terugkeer gemakkelijker te maken en een afschrikmiddel te zijn voor frauduleuze aangiften, die volgens de schattingen van de National Retail Federation alleen al dit jaar meer dan $14 miljard zullen kosten voor de handelaren. Dat is omdat niet alleen de ontvangstbewijzen gemakkelijk beschikbaar zijn voor de klanten, maar ze kunnen ook worden geopend in het register door een verkoopmedewerker.

Er zijn genoeg consumenten die liever gebruik maken van een creditcard

Tech-savvy consumenten die gewend zijn om hun verschillende rekeningen online te controleren, zullen waarschijnlijk de komst van het digitale ontvangstbewijs verwelkomen, vooral als ze een item moeten teruggeven. Het bijhouden van digitale bestanden kan makkelijker en minder ruimte- en tijdrovend zijn dan het bijhouden van een papieren bestand, en de kans op verlies van een e-abonnement is kleiner.

  1. Veel kaarthouders zijn echter op hun hoede geworden om hun persoonlijke gegevens en winkelgewoonten te laten volgen door de winkeliers, vooral wanneer de informatie wordt gebruikt voor marketingdoeleinden. Terwijl sommige shoppers het op prijs stellen dat er gepersonaliseerde aanbiedingen naar hen worden gestuurd, vinden anderen deze invasief.
  2. Het is dan ook niet verwonderlijk dat early-adopter retailers de situatie anders bekijken en het als een extra service voor hun klanten beschouwen. “Dit begint echt mogelijkheden te openen die een papieren kassabon gewoon niet kan”, zegt Aiello. “Als de klant interesse heeft getoond in bepaalde dingen, [krijgt hij of zij] aanbevelingen als onderdeel van de digitale kassabon.”

Welke dingen moet je goed regelen als je koopt met een creditcard

Dus het lijkt erop dat de consument nog een andere beslissing moet nemen bij het winkelen: Wordt dat bonnetje op papier of elektronisch? Hun keuze zal gebaseerd zijn op hun eigen niveau van comfort met het proces en hun tolerantie voor gepersonaliseerde marketingaanbiedingen. Welke zou u kiezen?