Naast het voor het eerst leren autorijden, is het tijd om je hersens in beweging te krijgen om je voor te bereiden op je theorie-examen. Het voelt misschien als veel om mee te nemen, maar de theorie-kant geeft je ook zelfvertrouwen tijdens het oefenen, dus het is de moeite waard om door te gaan en het uit de weg te ruimen.

We hebben een aantal toptips gemaakt om u te helpen de eerste keer uw theorie-examen te halen!

1. Pak een exemplaar van The Highway Code

De Wegcode is een geweldige bron van informatie – daar is de Theorie-test immers op gebaseerd. Er zijn ook veel revisiehulpmiddelen online en in de winkels beschikbaar om te helpen bij het leren en oefenen thuis voor de test. De DVSA hebben een handig gedeelte op hun website over de herziening en praktijk van theorie-examens.

2. Boek je theorie-examen

Het is de moeite waard om te kijken hoe lang de wachttijd is om een auto theorie test te boeken. Je kunt je test bekijken en boeken op de website van de overheid – normaal gesproken duurt het ongeveer twee weken om het in te boeken. Je moet mentaal voorbereid zijn op de dag, dus het is logisch om het te boeken op een dag dat je geen haast hebben – of proppen voor een volgend examen de volgende dag! Verkeersborden.nu kan je een handje helpen daarmee.

3. Oefening baart kunst

Er zijn tal van bronnen beschikbaar om een goed beeld te krijgen van hoe de onderdelen Multiple Choice en Hazard Perception van de test werken. Het afleggen van enkele oefentests of het laten testen van een vriend of ouder zal niet alleen uw zelfvertrouwen vergroten, maar ook de aandacht vestigen op de gebieden die u nog een keer moet doornemen! U kunt het meerkeuzegedeelte van de test oefenen en een video bekijken over hoe het Hazard Perception-gedeelte werkt op de DVSA-website.

4. Swot up

Het spreekt voor zich dat je de meeste kans hebt om te slagen als je tijd en moeite steekt in studeren. Het is beter om je studie te versnellen in plaats van op het laatste moment te proppen – vooral omdat wat je leert je een basis geeft om een goede chauffeur voor het leven te worden.