Het World Wide Web biedt een schat aan onderwijsmaterialen. De meest prestigieuze kennis- en informatiecentra ter wereld, universiteiten, onderzoeksfaciliteiten en denktanks, maken allemaal gebruik van het web om onderzoek te doen; het internet is een ware oase van informatie. Het is een paradijs voor wie wil studeren, onderzoek wil doen, papers wil schrijven en huiswerk wil maken.

  • Nu er steeds meer scholen zijn die tele-opleidingen via het internet aanbieden, loggen steeds meer mensen in om waardevolle diploma’s en certificaten te halen. Steeds meer ouders beseffen dat ze door aansluiting hun kinderen een beter en completer onderwijs kunnen bieden; het internet is de toekomst.
  • Als het op een veilige en verstandige manier wordt gebruikt, kan het een ware haven zijn voor zowel jonge studenten als professionele onderzoekers.

Op welke manier kunnen we het internet zo lang mogelijk blijven gebruiken?

Het probleem is echter dat zelfs met onze technologische bekwaamheid het internet gewoonweg niet overal beschikbaar is. Terwijl de meeste van onze steden en voorsteden met wifi-netwerken, hotspots, DSL en kabel zijn verbonden, is er een heel uitgestrekt achterland dat nog steeds niet is aangesloten. Veel van Amerika’s kleine steden en buurten zijn nog steeds afhankelijk van dat oude relikwie genaamd dial-up. Het is eigenlijk de goedkoopste en oudste manier om verbinding te maken met het internet. Het is erg belangrijk om onderzoek te doen want steeds meer internet providers bieden allerlei internet pakketten aan

  • Het werkt via koperen telefoonkabels; dit betekent dat degenen die inbelinternet hebben hun telefoon niet tegelijkertijd kunnen gebruiken en aansluiten op het world wide web, tenzij ze betalen voor een aparte telefoonlijn die uitsluitend voor hun computer is bestemd.
  • Dit kan op de lange termijn behoorlijk prijzig zijn, vooral als je de grote deals vergelijkt met andere internetdiensten. Dial-up is ook veel langzamer dan andere internetdiensten, dus je krijgt niet echt veel van een koopje.

De satelliet internet verbindingen zijn natuurlijk minder snel dan glasvezel

De laatste tijd maakt het internet via de satelliet echter wel golven binnen de plattelandsgemeenschappen. Satelliet internet breedband werkt via een schotelantenne, net als satelliet TV. Met behulp van satelliet internet, kunnen gebruikers online te krijgen wanneer ze maar willen, want alles wat ze nodig hebben is een schotel die kan wijzen in de richting van de zuidelijke hemel.

Satelliet internet providers bieden verbindingssnelheden tot vijftig keer sneller dan uw reguliere inbelverbinding. Dit betekent natuurlijk dat u veel meer kunt doen dan u ooit zou kunnen doen met inbelverbindingen.