Hoewel het minder populair is dan sommige van zijn leeftijdsgenoten, ondersteunt eToro veel verschillende cryptocurrencies en is het beschikbaar in een groot aantal landen – en het gratis oefenaccount is een leuke bijkomstigheid. De service kan echter duur zijn en de tariefstructuur is even wennen.

 

eToro is een alles-in-één handelsplatform waarmee gebruikers kunnen dobberen in valuta, grondstoffen, aandelen en cryptocurrencies. EToro is gevestigd in Israël en heeft miljoenen klanten in meer dan 100 landen. Verge koers voorspelling is positief.

 

Het platform introduceerde voor het eerst Bitcoin-handel in 2013, maar is sindsdien een meer afgeronde beurs geworden die verschillende cryptocurrency-producten aanbiedt.

 

In grote lijnen biedt eToro twee mechanismen om in crypto te investeren. U kunt ofwel cryptovaluta kopen zonder hefboomwerking, in welk geval de onderliggende waarde namens u door eToro in koude opslag wordt gehouden. Of u kunt crypto verhandelen via een Contract for Difference (CFD), waarbij u geen eigenaar bent van de onderliggende waarde, maar speculeert op de toekomstige prijs.

 

 

Een aspect dat eToro onderscheidt, is dat het sociale handelsfaciliteiten biedt. Met behulp van de copy-trading-functie van het platform kunnen gebruikers bijvoorbeeld de posities van andere handelaren volgen en kopiëren.

 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan eToro en geregistreerde gebruikers kunnen ook gebruik maken van een gratis oefenaccount, die wordt gevuld met een zogenaamd saldo van $ 100.000.

 

Echter, zoals vrijwel al zijn concurrenten, rekent eToro verschillende spreads op transacties en vergoedingen voor faciliteiten zoals opnames. betrouwbare en veilige crypto app kun je downloaden.

 

Omdat het meerdere handelsplatforms en instrumenten biedt, is de vergoedingsstructuur van eToro nogal complex. Voor cryptocurrencies varieert de vergoeding voor verschillende munten. De spread op Bitcoin is bijvoorbeeld 0,75%, 1,90% op Ethereum en maar liefst 5% op Tezos.

 

 

Een van de unieke producten van eToro is de CryptoPortfolio, waarmee u in één keer in verschillende populaire cryptocurrencies kunt investeren. Gewichten worden verdeeld op basis van het percentage van de marktkapitalisatie van elke crypto binnen de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies. Er zijn geen kosten verbonden aan het investeren in CryptoPortfolio, maar de minimale vereiste investering is maar liefst $ 5.000.

 

Verder zijn er ook opnamekosten van $ 5 voor het verzilveren van uw winst en is het minimale opnamebedrag $ 30.

 

Het aanmeldingsproces voor eToro is vrij eenvoudig. Daarna moet je je profiel voltooien om de stortingslimieten op te heffen. Aangezien eToro een gereguleerd platform is, moet u als onderdeel van het profiel identificatie-informatie verstrekken op basis van het land waar u woont, in overeenstemming met de standaard ken uw klant-vereisten (KYC).

 

Hoewel u het grootste deel van de interface kunt verkennen, zijn sommige functies, zoals onderzoeksinformatie over cryptocurrencies, alleen beschikbaar voor betalende gebruikers.

 

Het platform biedt verschillende opties om geld te storten op uw eToro-account. Het minimale stortingsbedrag voor Amerikaanse gebruikers die online bankieren gebruiken, is $ 50, zowel voor eerste stortingen als voor overboekingen, terwijl het minimum voor stortingen via overboeking $ 500 is.

 

Met eToro kunt u momenteel meer dan twee dozijn cryptocurrencies verhandelen, waaronder Bitcoin, Ether, Ripple, Litecoin, Dash, Tezos en andere altcoins. De interface is redelijk intuïtief en levert geen problemen op voor ervaren handelaren.

 

eToro biedt ook een eigen portemonnee en gebruikers in Europa en het VK kunnen longposities die worden gedekt door echte cryptovaluta erin overdragen. De overboeking brengt een vergoeding met zich mee die afhankelijk is van de cryptocurrency, samen met een minimumbedrag. U kunt bijvoorbeeld minimaal 0,008 BTC naar de portemonnee overboeken en het kost u 0,0005 BTC. Voor Ether is het minimum 0,26 ETH en costs 0.006 ETH.

 

Houd er echter rekening mee dat portefeuilletransfers onderhevig zijn aan handmatige beoordeling en dat het tot vijf werkdagen kan duren om te voltooien. Maar eenmaal in uw portemonnee, kunt u uw crypto via een eenvoudige interface naar een externe portemonnee aan de ketting sturen.

 

Ondanks het feit dat eToro sinds 2007 actief is en beschikbaar is in verschillende regio’s, heeft het platform geen noemenswaardige beveiligingsinbreuken ondergaan.

 

In juli 2020 werd gemeld dat hackers gegevens van enkele duizenden eToro-gebruikers te koop hadden aangeboden op het dark web. Hoewel werd beweerd dat verschillende gebruikers ‘ongebruikelijke activiteit’ in hun accounts meldden, waren er geen meldingen dat gebruikers daadwerkelijk geld verloren of toegang tot hun accounts hadden.

 

In januari 2021 werd eToro beschuldigd van het sluiten van leveraged posities die werden verlengd via zijn CFD-faciliteit, vanwege wat het platform ‘extreme marktvolatiliteit op de cryptomarkten’ noemde. De CFD-functie is alleen beschikbaar voor Europese gebruikers van het platform buiten het VK.

 

eToro heeft een uitgebreide ondersteuningsinfrastructuur. In tegenstelling tot veel van zijn collega’s, biedt het een gratis demo-account waarmee gebruikers kunnen oefenen met handelen.

 

Het heeft ook een uitgebreid, doorzoekbaar helpcentrum met een goede verzameling artikelen waarin veelgestelde vragen over alle populaire eToro-producten en -services worden beantwoord. Op de website van het platform vindt u ook verschillende educatieve bronnen die zijn ontworpen om beginnende handelaren het vak te leren door middel van cursussen, webinars, video’s, podcasts en schriftelijke documentatie over een verscheidenheid aan relevante onderwerpen en vaardigheden.

 

Als u vastloopt en de online hulpbronnen u geen antwoord kunnen vinden, kunt u het probleem voorleggen aan het klantenserviceteam van eToro door een ticket in te dienen. Voor een snellere reactie kunt u ook chatten met een online vertegenwoordiger.

 

Grotere handelaren met een rekeningsaldo van meer dan $ 5000 worden ingeschreven in het gelaagde lidmaatschap van de eToro Club en krijgen naast andere voordelen een speciale accountmanager toegewezen.

 

eToro biedt meerdere opties en zit ergens tussen pure beurzen zoals Coinbase en handelsplatforms zoals SoFi Invest en Robinhood.

 

Wat betreft het handelen in crypto, gebruikt u fiat om digitale valuta te kopen en te verhandelen, ongeveer zoals op andere handelsplatforms. EToro biedt echter een groter aantal verhandelbare crypto’s en is beschikbaar in meer regio’s dan veel van zijn vergelijkbare cryptovaluta.

 

Ook kunt u, in tegenstelling tot SoFi en Robinhood, uw niet-leveraged crypto van het handelsplatform overzetten naar de eToro hot crypto-portemonnee, van waaruit u de crypto kunt overbrengen naar een andere niet-bewaarbare on-chain portemonnee.

 

U kunt de crypto zelfs naar de eToroX-uitwisseling verplaatsen, waar u deze kunt verhandelen met andere cryptocurrencies.

 

Als klap op de vuurpijl biedt eToro een aantal unieke handelsproducten, namelijk CFD’s en copy-trading, die u bij de meeste branchegenoten niet zult vinden.

 

Eindoordeel

Als u de complexe vergoedingsstructuur van eToro buiten beschouwing laat, presteert het platform beter dan de meeste van zijn concurrenten op het gebied van functionaliteiten. Het biedt ook functies voor sociale investeringen, in tegenstelling tot andere diensten op de markt.

 

Hoewel transacties op eToro duur kunnen zijn, zouden we de service toch aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in het verhandelen van cryptocurrencies, omdat de handelspraktijkoptie gebruikers in staat stelt hun vaardigheden aan te scherpen voordat echt geld in het spel komt.