Een chauffeur heeft vanochtend (woensdag) vrijwillig zijn rijbewijs ingeleverd na een crash in Bembridge.

 

De politie werd rond 10.00 uur naar Foreland Road in het dorp geroepen toen 2 voertuigen in botsing kwamen.

 

Officieren waren aanwezig en al snel werd duidelijk dat een van de betrokken chauffeurs problemen had met het gezichtsvermogen. Er werd een oogtest langs de weg uitgevoerd, maar de overtredende bestuurder faalde. theorie examen scooter oefenen gratis op de website.

 

Als gevolg van de crash en het onvermogen om voldoende te zien, heeft de mannelijke bestuurder vrijwillig zijn rijbewijs ingeleverd.

 

Een grijze Ford Ecosport is ter plaatse achtergelaten.

 

De Joint Operations Unit was kort na het uitvoeren van snelheidscontroles in Apse Heath aanwezig bij de aanvaring. Binnen slechts 2 minuten na het opzetten van het snelheidskanon werd een bestuurder betrapt op een reis met een snelheid van 46 mph binnen een limiet van 30 mph. Hij krijgt nu 3 punten en een boete van £ 100.

 

 

Autorijden en uw gezichtsvermogen – Wat zijn de wettelijke vereisten?

Een autokentekenplaat gemaakt na 1 september 2001 moet op 20 meter afstand kunnen worden gelezen (met bril of contactlenzen, indien nodig). CBR inloggen kan op de website.

 

U moet ook voldoen aan de minimale gezichtsvermogennorm voor autorijden door een gezichtsscherpte van ten minste decimaal 0,5 (6/12) gemeten op de Snellen-schaal (met bril of contactlenzen, indien nodig) met beide ogen samen of, als u zicht heeft slechts in één oog, in dat oog.

 

U moet ook een voldoende gezichtsveld hebben – uw opticien kan u hierover informeren en een test doen.